вторник, 6 ноября 2018 г.

    Одним із найважливіших напрямів психологічної профілактичної діяльності є  спрямованість на протидію насильству в умовах навчального закладу, є просвітницька робота серед дітей та учнівської молоді. Проведення профілактичних заходів щодо насильства серед дітей сприяє правосвідомості і правової поведінки учнів, відповідальності за своє життя, розвиває активність, самостійність, творчість, створює умови для самореалізації особистості учня.
Тому в ЦДЮТ протягом вересня - жовтня проводилась профілактична, просвітницька робота серед вихованців ЦДЮТ це бесіди,години психолога "Дружба та товаришування", інтерактивні заняття "Булінг у дитячому середовищі", з метою ознайомити вихованців з поняттям, формами та структурою булінгу; виховувати почуття емпатії та переживання до дитини, яка зазнає насильства; розвивати вміння пошуку шляхів виходу зі складної ситуації; формувати навики відповідальної та безпечної поведінки. 
 Безпосередньо залучаються до цього питання і батьки, в даному напрямку проводилась просвітницька робота це оновлення інформаційних куточків для батьків, та виступ практичного психолога на Батьківскій конференціїї з даного питання: виявлення причин та наслідків булінгу. 
 Серед педагогів центру проводиться просвітницка робота яка  дає змогу попередити, розпізнати та виявити дану прблему.










Комментариев нет:

Отправить комментарий