воскресенье, 11 ноября 2018 г.


Цього року Тиждень толерантності в ЦДЮТ стартує 12 листопада.

Це будуть 7 днів про світ, в якому кожен з нас важливий.

«Ми звикли асоціювати особистий простір із закритістю, а закритість з певним досвідом. В реальності незнайомці, які не скажуть ні слова один одному, можуть створити спільний простір за допомогою погляду, биття серця, посмішки, потиску плечей ».
Джон Бергер, англійський письменник, автор культурологічного проекту «Мистецтво бачити»

Міжнародний день терпимості (толерантності) був оголошений ЮНЕСКО в листопаді 1995 року з нагоди 50-річного ювілею цієї організації і відзначається щорічно 16 листопада.
16 листопада 1995 року держави-члени ЮНЕСКО ухвалили Декларацію принципів терпимості. В 1996 році Генеральна Асамблея запропонувала державам-членам щорічно 16 листопада відзначати Міжнародний день толерантності, приурочивши до нього відповідні заходи, орієнтовані як на навчальні заклади, так і на широку громадськість. Тепер відзначається щорічно відповідно до рішення Генеральної Асамблеї ООН.
Кожен з нас повинен прагнути підтримувати принципи терпимості,  взаємної поваги та мирного співіснування. Ми повинні бути завжди готові усувати стереотипи і спотворені уявлення і виступати на захист жертв дискримінації.
У цей Міжнародний тиждень терпимості давайте підтвердимо ідею про те, що різноманіття, втілене в думках, віруваннях і діях, є цінним даром, а не загрозою, і будемо прагнути до створення більш терпимих громад, в житті яких вкорениться цей основоположний ідеал.


Комментариев нет:

Отправить комментарий