четверг, 15 октября 2020 г.

18 жовтня Європейський День з боротьби із торгівлею людьми

   День започаткований Європарламентом у 2007 році. Торгівля людьми – це злочин, жертвами якого можуть стати чоловіки, жінки і діти як з метою примусової праці, так і сексуальної експлуатації.

    Нині щороку жертвами цього злочину стають близько 2 млн осіб, причому третина з них - діти. За оцінками Міжнародної організації з міграції, понад 230 тисяч українців постраждали від торгівлі людьми, починаючи з 1991 року.

     На сьогодні Україна є однією з основних країн походження постраждалих від сучасного рабства в Європі. І якщо на початку 2000 років переважала торгівля людьми з метою сексуальної експлуатації, то зараз лідирує трудова експлуатація.


     З нагоди відзначення Європейського дня боротьби із торгівлею людьми, з метою привернення уваги громадськості до актуальної для українського суспільства проблеми протидії торгівлі людьми, в закладі проводяться інформаційно-просвітницькі заходи.

Під час зустрічей  з здобувачами осіти обговорюється про найпоширеніші шахрайські схеми експлуатації дитячої праці, можливі наслідки та заходи безпеки в повсякденному житті. 

   Фільм для підлітків

Відео життя на продаж





Комментариев нет:

Отправить комментарий