воскресенье, 30 сентября 2018 г.

У світі 2 жовтня відзначають День ненасильства 

Міжнародний день ненасилля, 

започаткований за ініціативою ООН

Міжнародний День ненасилля відзначається саме 2 жовтня, у день народження Махатми Ганді – керівника руху за незалежність Індії та засновника філософії і стратегії ненасилля.

Відповідно до резолюції A/RES/61/271 Генеральної Асамблеї від 15 червня 2007 року, якою передбачено його проведення, Міжнародний день ненасилля, є ще одним приводом для того, аби «пропагувати гасло ненасилля, в тому числі шляхом освітньої і суспільно-роз’яснювальної роботи». У резолюції підтверджується бажання «затвердити культуру миру, терпимості, розуміння та ненасилля».

     Проблема жорстокості й насильства в нашому суспільстві стає дедалі актуальнішою. Це пов’язано з багатьма чинниками: соціально-політична криза в країні, розлучення і виїзд батьків за кордон, відверта неконтрольована пропаганда агресії на телеекранах, масове захоплення комп’ютерними іграми, де підлітки та молодь можуть «відірватися» від реальності й відчути себе героями-«вбивцями».
     З метою профілактики, попередження жорстокості та насилля, практичним психологом Єрміной М.Е., культорганізатором Луданой І.О   буде проведені просвітницькі та профілактичні заходи в ЦДЮТ: розповсюдження буклетів "Як запобігти насиллю", хвилинки спілкування "Ні - жорстокості"( для вихованців, батьків та педагогів)



Комментариев нет:

Отправить комментарий